Spatiile mici, indiferent ca sunt bucatarii, dormitore sau bai reprezinta o provocare atunci cand vine vorba de amenajarea lor. Compartimentarea pieselor de mobilier si a zonelor de utilitate necesita o atentie deosebita si in multe situatii acestea sunt calculate la milimetru astfel incat totul sa se incadreze perfect. Avantajul unor astfel de spatii este acela ca fiind zone compacte, materialele utilizate in ele vor fi mai putine cantitativ, aspect care se va reflecta in costuri si astfel economisind bani.
Gasiti sfaturi si moduri de abordare in a amenaja o bucatarie mica de apartament. Explicam pas cu pas conceperea si compartimentarea unui proiect de mobila la comanda, constructia scafelor de rigips, alegerea finisajelor pentru pereti, lavabil, tapet. Cum sa alegeti corpurile de iluminat, electrocasnicele, obiectele sanitare, finisajele pentru pardoseala si usile interioare.
Stiati ca holul este unul dintre cele mai utilizate spatii ale unei locuinte? Este adevarat, ne petrecem putin timp pe hol, insa rolul sau destinat traficului dintre incaperi face ca inevitabil sa ajungem prin acesta de foarte multe ori intr-o zi obisnuita. Holul ne ofera prima sansa pentru a face o buna impresie, atat despre locuinta cat si despre gazda.
Afla care este inaltimea potrivita pentru a monta un lavoar suspendat, cum se pozitioneaza o baterie pentru cada, la ce inaltime se monteaza wc-ul suspendat si care sunt dimensiunile de incadrare a unui rezervor de wc incastrat, montajul faiantei si alte sfaturi pentru amenajarea corecta a unei bai
Camera bebelusului este spatiul sau personal din casa, refugiul si locul sau preferat. Acordarea unei atentii speciale si a unui timp indelungat in amenajarea acesteia este fundamentala. Noi recomandam decorarea peretilor intr-o culoare neutra, eventual puteti decora un perete din camera cu un tapet potrivit etapei respective.
Amenajarea camerei copilului respecta reguli diferite fata de cele care se aplica intr-un proiect obisnuit de design interior. Aici primeaza functionalitatea, siguranta si mai putin aspectul, cel putin pentru primii ani din viata micutului sau a micutei. Configuratia si componenta mobilierului din aceasta camera se va schimba in functie de varsta copilului si de nevoile acestuia.
Orice doamna isi doreste spatii vestimentare elegante, practice si cat mai personalizate nevoilor ei. Noile tendinte pe care designerii de interior le abordeaza in zonele de dressing includ mese de make-up personalizate, dulapuri walk-in, compartimentari tip vestiar si multe altele.
Scara interioara reprezinta unul dintre cele mai importante posibile pericole atat pentru copii cat si pentru cei mari asadar necesita o atentie suplimentara inca din faza de proiectare. Aceasta trebuie sa se alinieze in rand cu celelalte elemente de decor si sa completeze stilul amenajarii intr-un mod special.