Cum Calculez Lumina de Interior in Functie de Camera?

Importanta decorativa pe care corpurile de iluminat o ofera intr-un proiect de amenajare interioara este evidenta. Exista insa un aspect cel putin la fel de important pe care multi dintre noi in neglijam, functionalitatea luminii. Aspectul corpurilor de iluminat pune in valoare detaliul amenajarii insa un nivel bun de iluminare creaza in fapt atmosfera pe care o urmarim; fie ea calduroasa si comfortabila sau intensa si precisa.

 

Ce nivel de lumina este necesar in bucatarie?

Cat de multe becuri imi trebuie in living?

Cum stabilesc cata lumina este necesara in dormitor?

Cum calculez lumina de interior in functie de rolul pe care il are camera?

Desi pare usor de identificat si putem fi tentati sa optam pentru un corp de iluminat care arata bine si are cat mai multe becuri, aceasta optiune poate fi de multe ori eronata. 

calculator lumina energie electrica

1. Calculeaza suprafata camerei tale

Cantitatea de lumina pentru fiecare camera in parte este determinata in primul rand de suprafata acesteia. Fiind principalul factor care influenteaza necesarul intensitatii de lumina, inmulteste lungimea cu latimea camerei si vei obtine suprafata in metri patrati. (exemplu: 6 x 3 = 18 mp)

2. Determina energia necesara pentru a lumina corect camera

Lumenii reprezinta o unitate de masura a cantitatii totale de lumina vizibila ochiului uman. Cu cat numarul de lumeni este mai mare, cu atat lumina generata de sursa respectiva va fi mai intensa.

 

Pentru a lua decizia corecta folositi un calculator de lumina!

Puteti integra calculatorul nostru de lumina pe site-ul dumneavoastra!